Përbërësit:
Miell 3 gota uji
Gjalpë 1 gotë
Vezë 1 kokërr ose dy të verdha
Sodë një majë luge kafeje
Pak vanilje
Sheqer një gotë ujë
Për shërbetin:
2 gota sheqer
Një gotë e gjysmë ujë
Përgatitja:
Brumi i shkrifët përgatitet njëlloj si për biskota dmth rrihet gjalpi me sheqer, shtohen vezët pjesë – pjesë, duke i rrahur vazhdimisht dhe në fund hidhet mielli i situr dhe i përzier me sodë.
Zihet brumi i cili pritet në forma ose në mungesë të tyre bëhet me dorë dhe vihen ose shtrohen në tavë me pak yndyrë.
Lihen të piqen 20 – 25 minuta dhe më pas hiqen nga furra. Pasi të ftohet pak i hidhet shërbeti i ftohur dhe pak i aromatozuar me vanilje.
Duhet patur kujdës që shërbeti të mos hidhet i nxehtë, pasi bën që sheqerparet të qullosen.