Përgatitja 25 minuta
Pjekja 25 minuta
Përbërësit për 2 persona:
2 domate
2 kunguj të njomë
Borzilok
1 vezë
370 gr peshk ton
4 lugë gjelle ajkë
2 lugë çaji djathë parmigiano
Kripë, piper i zi, pak spec i kuq
Përgatitja:
Peshkun ton e lëmë të kullohet dhe e vendosim në një enë. Borzilokun e presim imët. Pastrojmë kungujt dhe i presim në dy pjesë për së gjati. Heqim pjesën e brendshme dhe e grijmë. Pastrojmë domatet e u heqim pjesën e brendshme, ndërkohë që furra ngrohet në 200 gradë.
Përziejmë bashkë kungujt e grirë, peshkun, borzilokun, vezën dhe ajkën, duke u hedhur edhe kripë, piper e spec të kuq.
Me këtë përzierje mbushim kungujt dhe dhe domatet. I vendosim ne nje tepsi të lyer me vaj dhe sipër u hedhim djathtin parmigiano ose kaçkavall.