Nesër është Dita e Verës, e cila shoqërohet me ëmbëlsirën tradicionale, ballokumen. Ja si gatuhet:
PERGATITJA;
Shkrijmë gjalpin (në banjomarinë), e lëmë të ftohet pak.
Hedhim sheqerin ne nje tas (recetat e vjetra thone ene bakri ) ne munges te tyre perdorni ate qe ju ndodhet.
Pra gjalpin e ftohur pakez e hedhim te sheqeri dhe e perziejme mire e mire me mix elektrik, hedhim vezet nje e nga nje pa e nderprere perzierjen mire e mire.
Nderpresim perzierjen me mix dhe hedhim pak nga miellin e misrit duke e perzier me luge druri ose me dore.
Lereni brumin ne qetesi per rreth 20 -30 min.
Shtroni ne tepsi leter pjekjeje dhe me ndihmen e nje luge te thelle ( ose me dore ) vendosni ne rradhe ballokumet ne tepsi (kini parasysh se gjate pjekjes ballokumet happen pra duan pakez largesi nga njera-tjetra )
I fusim ne furre te ngrohur me pare per rreth 1 ore ne 190- 200 grade.
Pasi te ftohen mbeshtilleni secilen me plasmas kuzhine qe te jenë sa më të buta.