Përbërësit:
- 300 gr miell 00;
- 100 gr vaj ulliri;
- 100 gr qumësht soje;
- 100 gr sheqer kaf;
- 1/2 pako maja;
- Kakao e arra të grira dhe sipas dërshirës me pluhur kokosi.
Paisjet që ju nevojiten për përgatitje:
– Një tavë për pjekje;
– 1 Tas plastik;
– Forma për biskota
– Pirun/lugë.
Përgatitja:
Lëreni të zbutet në temperaturë ambienti vajin e ullirit dhe qumështin, derisa të bëhen të butë. Hidhni në një tas miellin, sheqerin, majan dhe të mësipërmet. Punoni mirë brumin derisa të krijoni një top dhe lëreni të pushoj për 30 minuta në frigorifer. Pasi ta keni nxjerrë nga frigoriferi ndajeni në tre masa: në njërën hidhni kakao, në një tjetër arra të grira dhe në tjetrën lëreni pa asgjë. Krijoni forma të ndryshme dhe vendosini në furrë me 180° për 15 minuta.
Pas pjekjes hidhini pluhur kokosi. Nëse i dëshironi me më shumë shije kokosi hidhini 10 lugë pluhur kokosi në brumë.