Një recetë ku mund të bëni bashkë shumë elementë dhe të keni llojshmëri shijesh. Ushqim i rehatshëm për mbrëmjet e ftohta.
Përbërësit
- 1 filxhan makarona (të thata sustë)
- 3 lugë gjelle vaj ulliri
- 6 kontrafileto pule (të prera në copa)
- 1 lugë gjelle qepë (të grirë, pluhur)
- kripë
- piper
- pluhur hudhre
- 1 lugë gjelle gjethe dafine (e tharë)
- 1 lugë gjelle majdanoz (i thatë)
- 320 gr supë krem pule (e kondensuar)
- 320 gr supë krem kërpudhe(e kondensuar)
- 2 filxhanë perime (të ngrira të përziera)
- 1 filxhan thërrime buke (të thatë)
- 2 lugë djathë parmixhano (i grirë)
- 2 lugë gjalpë (i shkrirë)
Përgatitja
1
Ngrohim paraprakisht furrën në 200 gradë C. Lyejmë lehtë me yndyrë një tavë pjekjeje mesatare.
2
Lemë të vlojë një tenxhere të madhe me ujë të kripur lehtë. Vendosim makaronat sustë në tenxhere, i gatuajmë për 8 deri në 10 minuta, derisa të bëhen al dente dhe të thahen.
3
Nxehim vajin në një tigan në temperaturë mbi mesataren. Vendosim pulën në tigan dhe e trazojmë me qepë të grirë, kripë dhe piper, hudhër pluhur, borzilok dhe majdanoz.
4
Pasi gatuajmë pulën e përziejmë me makaronat e gatuara, me supën e pulës dhe të kërpudhave dhe me perimet e përziera. E vendosim në tavën e përgatitur për pjekje.
5
Në një tas të vogël, përziejmë thërrimet e bukës, djathin Parmixhan dhe gjalpin. I shpërndajmë njëlloj përmbi tavë.
6
I pjekim 30 minuta në furrën e nxehur që më parë derisa të lëshojnë flluska dhe të marrin një ngjyrë kafe të lehtë.