Të gjitha frutat e thata i vendosim në një tas dhe i spërkasim me 100 ml konjak dhe i përziejmë mirë me lugë, i mbulojmë me letër celefon dhe i lemë të bymehen pak. Tek mielli shtojmë pak kripë, pak kanellë dhe pluhurin pjekës.
Trazojmë gjalpin derisa të zbutet pak, shtojmë reçelin e portokallit dhe sheqerin e trazojmë mirë, shtojmë më pas vezët një e nga një derisa të lidhen mirë me brumin. Duke e trazuar gradualisht fillojmë shtojmë miellin së bashku me miellin e bajameve derisa të formohet një brumë i lidhur.
Shtojmë tek brumi frutat e thata dhe e vendosim ëmbëlsirën në një tavë festive. E pjekim në furrë në temperaturën 150 gradë Celsius për 2 orë.
Shkrijmë çokollatën me pak gjalpë dhe pasi ëmbëlsira të jetë nxjerrë nga furra e mbulojmë me çokollatë dhe e stolisim me çokollata dekorative.
BW/d.i.