Edhe pse gjethet e dafinës perdoren zakonisht në gatim për t’iu dhënë më shumë shije dhe aromë pjatave, ato sjellin edhe shumë të mira për shëndetin, siç janë:
Ndihmojnë në trajtimin e diabetit të tipit të 2
Ndihmojnë kundër sëmundjeve kardiovaskulare,
Dafina rregullon gjithashtu edhe indeksin glicemik, atë të kolesterolit dhe triglicerideve,
Përmirëson tretjen, pasi pirja e 2-3 filxhaneve çaj dafine në ditë ndihmon në tretjen ushqimit,
Ndihmon në trajtimin e gripit, rrufës dhe bronkitit,
Largon lodhjen dhe dëshpërimin. Trajtimi për këtë është dy filxhanë çaj dafine në ditë për 3 javë me rradhë,
Qetëson nervat,
Qetëson reumatizmin,
Përdoret edhe për të luftuar mukozat.
Ndërsa për estetikë larja me ujin ku janë zier gjethet dhe frutat e dafinës forcon, errëson dhe shkëlqen flokët, transmeton Klan Kosova.
Kujdes!
Për disa mund të shkaktojë alergji dhe nuk iu këshillohet grave shtatzëna apo atyre që ushqejnë fëmijën me gji.
Për fëmijët më të vegjël se tre vjeç është mirë të mos kalohet masa 5 gramë në rast se kanë probleme me zorrën e trashë.