AKU gjobit me 1.2 milion lekë 4 biznese në Fier, Korçë dhe Pogradec, paasi u kapën në shkelje për mungesën e kushteve higjieno-sanitare dhe produkteve me afat përdorimi të skaduar.
Nga kontrolli i ushtruar në subjektin “Artan Stasa” me aktivitet “Market Ushqimor”, Ndërmenas (Fier), u konstatuan një sasi e konsiderueshme produktesh të skaduara (karamele, makarona, salcë domateje, pije energjike, llokume, oriz etj).
Për shkeljen e konstatuar, AKU mori masat e mëposhtme:
“Gjobë” me vlerën totale 300,000 lekë për hedhjen në treg të produkteve me afat të kaluar përdorimi,
“Bllokimi i produkteve” të pasigurta për konsum human, me qëllim asgjësimin e tyre.
Nga kontrolli i ushtruar në subjektin “Josif Lushi” me aktivitet “Market Ushqimor”, Seman (Fier), u konstatuan një sasi e konsiderueshme produktesh të skaduara (biskota, mish i grirë, gjalp, sallam, kërnacka, vaj ulliri etj).
Për shkeljen e konstatuar, AKU mori masat e mëposhtme:
“Gjobë” me vlerën totale 300,000 lekë për hedhjen në treg të produkteve me afat të kaluar përdorimi,
“Bllokimi i produkteve” të pasigurta për konsum human, me qëllim asgjësimin e tyre.
Nga kontrolli i ushtruar në subjektin “Alma Novak” me aktivitet “Njësi tregtimi”, Pogradec, u konstatua se subjekti ushtronte aktivitetin në kushte të papërshtatshme higjeno-sanitare (nuk kishte marrë masa kundër brejtësave).
Për shkeljen e konstatuar, AKU mori masën e mëposhtme:
“Gjobë” me vlerën totale 300,000 lekë për mungesë të kushteve higjeno-sanitare.
Nga kontrolli i ushtruar në subjektin “Hotel Park Voskopoja” me aktivitet “Bar-Restorant-Hotel”, Voskopojë, u konstatua se subjekti ushtronte veprimtarinë në kushte të papërshtatshme higjeno-sanitare (ka prani të mykut në tavanin e ambientit të larjes së enëve të gatimit).
Për shkeljen e konstatuar, AKU mori masën e mëposhtme:
“Gjobë” me vlerën totale 300,000 lekë për mungesë të kushteve higjeno-sanitare.
Autoriteti Kombëtar i Ushqimit do të vijojë kontrollet rigoroze, për të garantuar zbatimin e ligjit nga të gjithë Operatorët e Biznesit që tregtojnë produkte ushqimore, me qëllim garantimin e një sezoni turistik veror të shëndetshëm.