A e dini se vetëtitë ushqyese të bananeve në kuzhinën tuaj ndryshojnë përderisa ato piqen më shumë? Duke u pjekur më shumë, ato bëhen më të ëmbla.
Pse? Sepse ka enzima në banane të cilat fillojnë të kthehen në sheqer. Kjo mund ta bëjë më të lehtë edhe tretjen e bananes në zorrë.
Përveç kësaj, hulumtuesit japonezë kanë zbuluar kohët e fundit diçka interesante në lidhje me bananet; përderisa bananja piqet, ajo prodhon më shumë antioksidantë se që ka kur është më e freskët, shkruan Gazeta Express.
Kur bananja ka njolla të errëta në lëvozhgë, ajo prodhon atë që quhet TNF, apo Faktorin Nekrozë të Tumorit, një substancë e cila lufton kancerin dhe qelizat abnormale.
Kjo do të thotë se, sa më të zeza janë këta njolla, aq më e fuqishme është bananja në vrasjen e qelizave të kancerit. /Gazeta Express