Një studim i ri ka zbuluar për herë të parë se si limonoidet, përbërës natyral që gjenden në limon dhe frute të tjera agrume, pengojnë rritjen e qelizave të kancerit
Studiuesit thënë se një studim i fundit ka treguar rëndësinë e fruteve agrume për parandalimin e kancerit të gjirit dhe i mbështet studimet e kaluara që kanë treguar se konsumimi i frutave mund të zvogëloj rrezikun e kancerit në gji, shkruan Telegrafi.
Gjithë çfarë duhet të bëni është të merrni një limon organik, ta pastroni dhe ta fusni në frigorifer. Sapo të bëhet i akullt, merreni dhe copëtojeni pa i hequr lëkurën. Pastaj, copat hidhini në ushqimin tuaj, qoftë në sallatë, supë, akullore etj.
Vlen të thuhet se lëkura e limonit përmban pesë deri dhjetë herë më shumë vitamina sesa vet lëngu i limonit.
Veç kësaj, lëkura ndihmon në largimin e toksinave të trupit.Limoni është efektiv në vrasjen e qelizave të kancerit, pasi besohet se është 10 000 herë më i fuqishëm sesa kimioterapia. (javanews.al / a.r)