Në ditët e sotme çdo individ në botë është në dijeni në lidhje me kolesterolin dhe efektet e tij negative.Trupi i njeriut kërkon kolesterol në nivele të caktuara për t’i rregulluar dhe për t’i ndërtuar qelizat.
Kolesteroli në trup vjen nga dy burime, nga ushqimi që hani dhe kolesteroli i prodhuar natyrshëm nga mëlçia dhe organet e tjera.
Të ngrënit e ushqimeve që ulin kolesterolin kanë një ndikim pozitiv në cilësinë e përgjithshme të jetës tonë, transmeton “Zeri.info”.
Një prej artikujve ushqimorë më të mirë për të ulur nivelet e kolesterolit në trup është bollguri.
Nivelet e kolesterolit LDL në trup ulen nga konsumimi i një diete të pasur me fruta dhe perime.
Mollë, kumbulla të thara dhe dardhat janë shembull i frutave të pasura në fibra të tretshme e cila lidhet me kolesterolin LDL dhe pengon rithithjen e tyre nga trupi.
Konsumimi i produkteve soje në formë granulash, qumësht soje apo fasule mund të ndihmojnë në mënyrë efektive në zvogëlimin e nivelit të kolesterolit të keq, përcjell “Zeri.info”.
Nivelet e kolesterolit të gjakut janë ulur nga isoflavonet dhe proteinat natyrore të pranishme artikujt ushqimorë me soje.
Fasulja e thjeshtë, fasulja detare dhe fasulja e zezë janë ushqime të mrekullueshme, kur bëhet fjalë për të ulur nivelet e kolesterolit të trupit.
Njerëzit që vuajnë nga nivelet e kolesterolit të lartë duhet të konsumojnë të paktën një gotë në ditë nga këto fasule.
Peshqit të pasur në omega-3 ndihmojnë për të reduktuar nivelin e triglicerideve në gjak dhe ruajnë shëndetin e zemrës.
Vaj i ullirit i pasur redukton kolesterolin e keq pa prekur kolesterolin HDL.
Hudhrat, arra, bajamet çaji dhe çokollata e errët janë ushqime të tjera të cilat ndihmojnë në uljen e niveleve të kolesterolit të trupit, përgatiti ”ZËRI”. (b.an)