Ullinjtë janë të pasura me fibra, aminoacide, kalcium, zink, fosfor, bakër, selen, hekur, vitamina B, C, E dhe R. Në 100 gram ullinj ka rreth 6.3 për qind karbohidrate, 0.8 për qind proteina dhe 10 për qind yndyrë. Prandaj, nuk është për t’u habitur se mjekët shpesh ju rekomandojnë të konsumoni 10-12 ullinj në mëngjes, si parandalim për të gjitha sëmundjet.
Megjithatë, nga të gjitha vitaminat që ndodhen në ullinj, vendin e parë e ze vitamina E, e cila së bashku me sasitë e mëdha të antioksidantëve të tjerë mund të neutralizojë toksina të dëmshme në trup.
Ai gjithashtu mundëson rigjenerimin e shpejtë të qelizave të trupit, veçanërisht ato që ndikojnë në plakje.
Prandaj nuk është për t’u habitur se vaji i ullirit është përdorur shpesh në industrinë kozmetike, veçanërisht është projektuar për përtëritje të lëkurës dhe qelizave të anti-plakje të lëkurës.
Vaji i ullirit stimulon tretjen normale dhe thithjen e ushqyesve.
Duke qënë se përmban minerale, është shumë i rëndësishëm për funksionin e veshkave, mëlçisë, të cilat janë shumë të rëndësishme për heqjen e toksinave të dëmshme nga trupi, duke kontribuar për një shëndet më të mirë në afat të gjatë.
Vaji i ullirit është i mirë për humbjen e peshës, nëse e konsumoni vazhdimisht të kombinuar me ushqime, trupi juaj do t’ju jetë mirënjohës.
BW/d.i.