Përbërësit për tavë 24 cm: 7 mandarina bio, dy prej të cilave për zbukurim 125g gjalpë i butë në temperaturë ambienti 150g sheqer kaf 240g miell bajamesh ose bajame të bluara 100g miell integral (i zi) 3 vezë 1 bustinë sodë për ëmbëlsira
Për kremin sipër: 180g djathë Philadelphia 50g sheqer pluhur lëngu i ½ limoni 30g gjalpë i butë në temperaturë ambienti
Përgatitja: Ndezim furrën në 180°. 1. Mandarinat (5), të lara, pa i qëruar, i vëmë të ziejnë në një tenxhere me ujë të valuar për 10 minuta (i hedhim kur uji të ketë marrë valë).I kullojmë dhe i lëmë mënjanë të ftohen mirë. I presim mandarinat bashkë me lëkurën në copa dhe më pas i grijmë te grirësi i frutave sa të bëhen si pure. I lëmë mënjanë. 2.
Me rrahësin elektrik rrahim vezët me sheqerin për 2 minuta sa të bëhen si krem. Shtojmë gjalpin pjesë-pjesë, miellin e bajameve, miellin dhe sodën e ëmbëlsirave nëpërmjet një site dhe së fundi purenë e mandarinave. I përziejmë mirë me spatul ose lugë druri. 3. Hedhim brumin te tava e lyer më parë me gjalpë e miell dhe e pjekim në furrë për 40 minuta me 180°, më pas e ulim temperaturën në 150° dhe vazhdojmë pjekjen edhe për 15-20 minuta të tjera. Bëjmë provën me kruajtëse dhëmbësh e cila duhet të dalë e pastër.
Nëse është nevoja, mbulojeni nga fundi i pjekjes tortën me letër alumini që të mos digjet pasi koha e pjekjes është shumë e gjatë. 4. Kur torta të jetë e vakët e heqim nga tava dhe e lëmë të ftohet plotësisht mbi një grilë. Ndërkohë përgatisim kremin: Me rrahësin e vezëve me dorë, përziejmë djathin me sheqerin dhe gjalpin. Shtojmë më pas dalëngadalë lëngun e limonit derisa të kemi një masë si shkumë. E zbukurojmë tortën me kremin dhe sipër vëmë feta mandarinash të freskëta bashkë me lëkurë.