Përbërësit për tortën:
400 g sheqer
245 g miell
75 g kakao
1 lugë e gjysmë e mesme pluhur për pjekje
1 lugë e gjysmë e mesme sodë buke
Pak kripë
2 vezë
2 banane të shtypura
240 ml ujë i ngrohtë
120 ml qumësht
120 ml vaj luledielli
1 lugë e gjysmë e mesme ekstrakt vanilje
Për kremin:
227 g çokollatë e prerë në copa të vogla
180 ml hopla
15 g gjalpë
Përgaditja:
1. Nxejeni furrën në 180 shkallë C. Në një enë të madhe përzijeni sheqerin, miellin, kakon, pluhurin për pjekje, sodën dhe kripën. Largoni anash.
2. Në një enë tjetër të madhe, përzijini vezët, bananet e shtypura, ujin, qumështin, vajin dhe ekstraktin e vaniljes. Hidhni produktet e lëngshme tek ato të thatat dhe përzieni deri sa të jetë kombinuar gjithçka.
3. Hidheni këtë brum (mund t’ju duket pak i lëngshëm por ashtu duhet të jetë) në një enë për pjekje të lyer me gjalpë dhe miell ose me letër për pjekje. Piqeni për 35- 40 minuta.
4. Nxejeni hoplën dhe gjalpën në një tenxhere deri sa të fillojë të vlojë. Hidheni mbi çokollatë dhe përzjeni deri sa të shkrihet komplet.
5. Kur të ftohen të dyjat dhe të vijnë në një temperaturë dhome, hidheni kremin mbi tortë.