Supë peshku me perime
Përbërësit:
1.5 litra lëng peshku
Selino
Mjadanoz
Kripë
Piper
3 kokrra patate
3 karota
8 mashurka
2 kokrra domate
3 lugë vaj
Qepë
Përgatitja:
Lajmë perimet me ujë të bollshëm dhe më pas i presim në formë kubike. Në një tenxhere me vaj hedhim qepë të grirë hollë dhe pasi e përziejmë derisa të zverdhet, shtojmë karotat, selino, mashurka dhe pak miell. Pas këtij procesi hedhim domatet të cilave iu duhet hequr lëkura. Lëngu i peshkut të cilin duhet ta përgatisim që në fillim, i hidhet masës së përzier dhe e lëmë të marrë valë. Më pas hedhim patatet dhe i lëmë të ziejnë rreth 10 – 15 minuta. Supës i hidhet në fund majdanoz, selino, piper dhe kripë sipas dëshirës. Gjatë kohës së servirjes në pjatë i hedhim copëza tul peshku të cilat janë të ziera dhe të pastruara nga halat.