Perberesit
- 400gr makarona spageti (mund te perdorni edhe linguine, fettuccine etj)
- 500gr karkaleca te fresket te qeruar (ose te ngrire)
- 400gr domate te pjekura mire, te qeruara dhe te prera ne kubik (ose salce domatesh)
- 1 qepe e vogel, e grire holle
- 1 thelpi hudher,i shtypur
- borzilok, te grire imet
- 1/2 gote vere te bardhe
- vaj ulliri
- kripe
- piper te zi
- pak djath te grire (sipas deshires)
Vendosim makaronat per tu ziere ne uje me kripe per egzaktesisht kohen e treguar ne konfeksion, nderkohe qe pregatisim salcen.
Kaverdisim ne nje tigan te madh me vaj ulliri thelbin e hudhres te shtypur derisa vaji te aromatizohet dhe me pas e eleminojme. Shtojme qepen dhe e kaverdisim derisa te rezultoje transparente. Shtojme karkalecat te cilet i kemi shplare dhe thare mire dhe i leme ne zjarr per max 2 minuta duke i perziere shpesh. Nese perdorim karkaleca te ngrire, i leme fillimisht te shkrijne plotesisht ne temperature ambjenti dhe i thithim ujin qe leshojne me leter kuzhine, pra kur te vendosen ne tigan duhet te jene plotesisht te thate, perndryshe do te behen si te ziere!
I shuajme me vere te bardhe te cilen e leme te avulloje ne zjarr te larte, shtojme domatet (ose salcen e domateve) dhe e gatuajme te gjithe perberjen ne zjarr mesatar per rreth 5 minuta (jo me shume, pasi karkalecat forcohen). E heqim tiganin nga zjarri dhe shtojme borzilokun e grire holle duke e perziere mire. E rregullojme salcen me kripe dhe piper dhe shtojme makaronattashme te ziera dhe te kulluara.
E sherbejme kete pjate te ngrohte sperkatur me pak borzilok te grire ne siperfaqe ose djath te grire.
Kosto per 4 persona: 1150 lek te reja