Për lazanjën duhet të përgatisim dy salca.
Salcë bolonjeze
Skuqim një kokërr qepë të grirë imët dhe më pas shtojmë mishin e grirë, hedhim edhe pak hudhër të grirë hollë. Pasi të jenë skuqur mirë, shtojmë salcën dhe i lëmë të zien për 20 minuta.
Salcë e bardhë
Skuqim tri lugë miell me pak gjalpë dhe më pas i shtojmë qumësht, duke e përzier gjatë gjithë kohës në mënyrë që të bëhet salca sa më e mirë. Pasi trashet salca e heqim nga soba.
Në fund marrim tepsinë dhe e lyejmë pak me salcën e bardhë, më pas dy salcat i bashkojmë së bashku. Fillojmë shtrojmë petat një nga një dhe hedhim pjesë-pjesë salcën që bashkuam. Në fund hedhim pak gjalpë sipër dhe e fusim në furrë për rreth 30 minuta. Lazanja shërbehet e ngrohtë.
Përbërësit:
1 pako (peta) lazanja
1 shishe salcë domateje
½ Mish i grirë
1 kokërr qepë
Hudhër
3 lugë miell
1 litër qumësht
Kripë (sipas dëshirës)
Përgatitja: