Përbërësit për 8 persona:
4 dardha të mëdha
1 limon (lëngun)
2 tufa rukola
Kripë dhe piper
80 gr parmixhiano
Vaj dhe açeto balsamiko
40 gr arra të qëruara
Përgatitja:
Lajmë dardhat, i ndajmë në mes, heqim farat dhe më pas i presim në feta të holla, pa i qëruar.
I vendosim fetat e dardhës në një tas dhe i spërkasim me lëngun e limonit në mënyrë që të mos nxihen.
Në një tjetër tas vendosim rukolan (edhe ashtu të egër mjafton që të jetë larë dhe tharë mirë e mirë), shtojmë arrat të prera me copa të mëdha, parmixhiano të prerë me feta të hodha, açenton, vaj, kripë dhe poper dhe më pas i përziejmë në mënyrë që të marrin shije.
Lart i shtojmë fetat e dardhave dhe i përziejmë me kujdes.