Një recetë e thjeshtë dhe shpejtë.
Përbërësit:
8 vezë
8 lugë sheqer
10 arra të bluara
1 lugë miell
lëkurë limoni
300 g xhelatinë
3 banane
100 g çokollatë
Përgatitja:
Përzini vezët me sheqerin. Shtohen arrat, miellin dhe lëkurën e limonit duke i përzier me lugë. Masa hidhet në tepsi katrore të shtruar me letër kuzhine. Piqet në furrë me temperaturë 200 gradë C. Brumi i pjekur përmbyset në pecetë të lagur. Largohet letra dhe siç është e nxehtë lyhet e tërë sipërfaqja me xhelatinë. Në cep ku do të filloj mbështjellja radhiten bananet e qëruara dhe të spërkatura me lëng limoni. Korja mbështillet me kujdes në role. Pasi të ftohet, lyhet me 100 g çokollatë të shkrirë në avull me 2 lugë qumësht dhe 2 lugë vaj. Pritet në rrathë trashësie sipas dëshirës.