Retrospektiva/Esat Pasha: “Ja personi që di sekretin e parfumit tim!” (Reklama në “Le Journal”)

 

“Le Journal” ka botuar, të dielën e 13 qershorit 1920, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me personin që njihte sekretin e parfumit të Esat Pashë Toptanit dhe vendin ku mund të blihej ai, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

 

Image (1)

Queveria ë Shqipënisë
_________________
QEVERIA E SHQIPËRISË
________________________
Selanik, 1 janar 1919

Unë, ESAT PASHA, President i Qeverisë së Shqipërisë, deklaroj se Z. Fernand NONZA, i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrive Aleate të Lindjes, bashkëpunëtor i im, gjatë luftës së 1914 – 1918, është i vetmi që di sekretin e Parfumit Tim.
Autorizoj vetëm atë që ta prodhojë dhe ta vë në shitje nën emrin:
“PARFUMI I ESAT PASHËS”
Gjenerali ESAT TOPTANI
President i Qeverisë së Shqipërisë
ESATI.
Shitet në të gjitha Parfumeritë ose dërgohet me postë kundrejt 36.30 frangave në këtë adresë :
PARFUMET E ARTIT NONZA, rruga Tronchet nr 8, Paris/Darsiani.com

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

LAJMET E FUNDIT

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com