Pemët e ullirit janë përdorur si ushqim dhe ilaç në të gjithë botën.
Janë kultivuar që në lashtësi, për shkak se gjethet e ullinjve kanë veti të mëdha shëruese që mund të kurojnë pneumoninë, gonorrhean, tuberkulozin, gripin, meningitin, herpesin, hepatitin B dhe shumë të tjera.
Kjo falë përbërësit të tij oleuropein.
Gjethet e ullirit mund të përdoren edhe pas një operacioni për një sërë infeksionesh, fungi dhe bakterie falë vetive antiparazitike, antibakteriale dhe antifungale të oleuropein.
Ilaçi i vjetër është çajiÇaji nga gjethet e ullirit është fantastik kundër pneumonisë, gonorrheas, tuberkulozit, gripit, meningjitit, hepatitit B, herpesit, lodhjes kronike, aterosklerozës, botulizmit, malaries, ulçerave të stomakut, difterisë, infeksioneve të traktit urinar dhe encefalitit.
Çaji i bërë nga gjethet e ullirit jo vetëm ndihmon në luftën kundër sëmundjeve të ndryshme, por gjithashtu forcon edhe sistemin imunitar dhe ju jep energji shtesë. Ky çaj duhet të konsumohet pas kimoterapisë ose kur jeni të stresuar dhe dëshironi të çlodheni.
Ja receta e vjetër nga gjethet e ullirit:
Përbërësit: 15-20 gjethe ulliri të thata,300 ml ujë të vluar (të nxehtë)
Mund të mblidhni gjethe në pranverë dhe t’i lini të thahen. Vendosini në një kavanoz qelqi dhe ruajini në një vend të freskët dhe me hije.
Për të përgatitur këtë çaj nevojiten 15 – 20 gjethe.
Vendosni gjethet në ujin që vlon për 10 minuta. Nxirrini më pas gjethet dhe lëreni çajin të ftohet për 15 minuta.Nëse dëshironi mund të shtoni mjaltë ose limon. Ky çaj është i shkëlqyer për shëndetin e përgjithshëm dhe duhet të konsumohet disa javë rresht, për të ndjerë të gjithë përfitimet e tij. /b.d