Përbërësit:
375g sheqer
225g miell
65g kakao të kualitetit të mirë
2 lugë çaji sodë
2 lugë çaji pluhur për pjekje
1 lugë çaji kripë
2 vezë
250ml qumësht
125ml vaj
3 lugë çaji ekstrakt vanilje
225ml ujë të valuar
175g gjalpë
125g kakao
650g sheqer pluhur
150ml qumësht
1 lugë e gjysëm çaji ekstrakt vaniljeje
Përgatitja:
Nxeje furrën në 180 C. Mbulo me gjalpë dhe miell dy enë për pjekje 23cm.
Në një enë mesatare, përziej sheqerin, miellin, kakon, sodën, pluhurin për pjekje dhe kripën. Shto vezët, sheqerin, qumështin, vajin dhe ekstraktin e vaniljes, përziej për 3 minura me mikser elektrik. Përzieje ujin e valuar me lugë. Derdhe brumin e fituar në dy enët e përgaditura, transmeton lajmi.net.
Pjeki tortat për 30-35 minuta në furrë, deri sa një kruarëse dhëmbësh e future në tortë del e pastër. Lëri të ftohen për 10 minuta para se t’i hiqni nga ena për pjekje.
Për të bërë fillin, përzijeni margarinën deri sa të bëhet e bardhë dhe të rritet në masë. Shto kakaon dhe sheqerin njëri pas tjetrit me qumështin dhe vanillan. Përzjeni deri sa të bëhet një masë e shpërndarshme.
Preni të dyja tortet në mes horizontalisht, mbuloni çdo njërën me fill dhe futini në një pjatë servimi. Mbuloni edhe pjesën e jashtme me fill.