Byreku ka për të qenë gjithmonë receta jonë e preferuar, pavarësisht mbushjes e cila duhet të jetë e përshtatur me sezonet, pra spinaqi të përdoret në kohën e tij, lakrat apo kungulli po ashtu.
Është po aq i shijshëm edhe thjesht me qumësht dhe djathë…
Sot e kemi bërë pak ndryshe sepse në mbushjen e tij kemi shtuar edhe vezë
Nga Living, Fotografia Armand Habazaj
Përbërësit për brumin:
• 500 g miell
• 90 ml vaj ulliri
• 200 ml verë e ngrohtë e bardhë
• 1 lugë gjelle kripë
Për mbushjen:
• 400 g lakra te ziera
• 350 g djathë të bardhë ose gjizë pa kripë
• 1 vezë
• 100 g parmexhan i grirë apo djathë grana(lloj djathi tjetër)
• kripë
• piper
• Vezët brenda vendosini sipas dëshirës
• Përgatitja:
Përziejmë të gjithë përbërësit për brumin derisa brumi të trashet, si brumi i bukës (me mikser ose me dorë). E mbulojmë dhe e lëmë derisa të përgatitim mbushjen. Shkrijmë lakrat dhe i shtrydhim për të hequr ujin.
E presim me një thikë të mprehtë për lehtësim. E përziejmë me djathin dhe shtojmë vezën, djathin e grirë, kripën dhe piperin. Të gjithë përbërësit do të jenë shkrirë. Ngrohim paraprakisht furrën në 180°. Ndajmë brumin në dy pjesë. Krijojmë 2 toptha brumi dhe e hapim me petës.
Vendosim sipër petës së parë përbërjen, fusim vezët e ziera fare pak (ose të paziera por nuk do kenë të njëjtën formë) dhe sipër i hedhim një petë tjetër. E pjekim për 30 minuta në furrë ne temperaturë 180°.
/b.d