Na thuhet kudo të reduktojmë sasinë e sheqerit! Ai industrial cilësohet nga ekspertët e shëndetit si helmi i bardhë, por sheqeri natyral kërkohet nga qelizat e të gjitha trupit, në mënyrë që çdo funksion metabolik të kryhet si duhet.
Frutat janë burimi më i mirë i sheqerit natyral e për më tepër i ofrojnë organizmit vitamina, minerale dhe antioksidantë! Megjithatë nëse nuk doni ta teproni me sasinë e sheqerit që merrni, sigurohuni të konsumoni këto fruta.
Një filxhan luleshtrydhe ju siguron vetëm 7 gram sheqer dhe plotëson nevojat e trupit për vitaminë C. Gjysmë qitroje ju ofron 8 gram sheqer.
Avokadot janë të pasura me yndyrna të shëndetshme që mbrojnë zemrën tuaj dhe ulin kolesterolin plus fitokimikatet ulin nivelin e stresit oksidativ dhe inflamator. Një avokado ka rreth një gram sheqer.
Një grusht kumbulla i ofron organizmit 7 gram sheqer .
Një filxhan mjedra përmban vetëm 5 gram sheqer dhe 8 gram fibra.
Nëse vuani nga diabeti duhet të dini se mollët kanë indeksin më të ulët glikemik kjo krahasuar me frutat e tjerë por edhe me lëngun e mollës. Një mollë ka 19 gram sheqer kurse një gotë lëng molle ka 24.
Një pjeshkë mesatare përmban rreth 13 gramë sheqer natyral.
Ashtu si me mollë, eshte më mirë të hahet fruti i tërë se sa pirja e lëngut të portokallit. Një portokall ka 12 gram sheqer dhe më shumë vitamine C sesa doza e kerkuar nga organzmi.
/b.d