Një studim gjerman ka konstatuar se konsumimi i arrave mund të ulë rrezikun nga vdekja e hershme, shkruan BBC.
Studime kanë vërtetuar se konsumimi i arrave është i lidhur direk me shëndetin kardiovaskular.
Universiteti i Maastricht-it kanë kryer një studim 10 vjeçar me njerëzit të cilët kanë konsumuar arra. Shkencëtarët i kanë mbledhur të dhënat dhe kanë konstatuar se rreziku nga vdekja ulet për 23% nëse konsumohen 10 gramë arra në ditë.
Testi është bërë edhe me gjalpin e kikirikëve, i cili nuk ka benefite për shëndetin për shkak se përmban shumë kripë dhe kalori.
Më shumë se 120,000 gjermanë të moshës 55-66 vjeçare, nga të dyja gjinitë kanë marrë pjesë në studim.
Vdekja e hershme, rreziku nga kanceri dhe sëmundjet respiratore ishte më i vogël në mesin e konsumuesve të arrave.









