Kjo perime e shijshme është e përhapur në gjithë botën dhe ka përfitime mahnitëse shëndetësore. Ka shumë lloje të kungujve dhe shumica kanë të njëjtat efekte shëndetësore.
Konsumimi i kungujve ruan dhe përmirëson shikimin, forcon shëndetin dhe imunitetin, parandalon kancerin, menaxhon simptomat e diabetit, forcon kockat, mbron shëndetin e zemrës, zvogëlon simptomat e pagjumësisë, parandalon inflamacionin, trajton artritin, ul ulcerat, parazitët dhe infeksionet, rregullon frymëmarrjen dhe presionin e ulët të gjakut.
Kungujt janë me plot vitamina, sikurse janë A, C, E, B1, B3, B5, B6. Po ashtu përmbajnë minerale sikurse janë magnez, kalium, mangan, bakër, fosfor, kalcium dhe hekur, transmeton KosovaPress.
Këto janë të mirat shëndetësore që sjell konsumimi i kungullit:
Forcon imunitetin
Menaxhon diabetin
Vepron kundër inflamacioneve
Ka veprim antiseptik, antimikrobe
Forcon shëndetin e sistemit respirator
Favorizon shëndetin e sistemit kardiovaskular
Kjo e bën kungullin e preferuar të atyre që duan të shpëtojnë shëndetin. (b.an)