Duke ndjekur këtë program të thjeshtë mund të humbasim kilet shtesë që kemi marrë gjatë pushimeve para se të fillojmë përsëri rutinën e përditshme.
Të gjithë e dimë mirë që gjatë verës dhe, veçanërisht gjatë festave, bëjmë disa përjashtime nga stili ynë i ushqimit, dhe është e lehtë të marrësh ca peshë. Pra, bëni pak përpjekje tani, do të na shpërblejë për kthimin në punë dhe angazhimet tona të përditshme.
Gjithmonë rekomandohet, përpara se të filloni një dietë që ju lejon të humbni peshë, të informoni mjekun tuaj, dhe ai do t’ju këshillojë gjënë më të mirë për të bërë.
Duke ndjekur këtë stil të të ngrënit, ne mund të shohim rezultate të vogla nga ditët e para që do të na motivojnë të vazhdojmë dietën.
Ushqimi
Le të shohim se çfarë dhe sa mund të hamë nga dita në ditë.
Mëngjesi është i njëjtë për çdo ditë: një filxhan çaj jeshil ose një kafe me dy biskota me drithëra.
Të hënën në drekë 200 gram spinaq të zierë, 200 gram kopër dhe 60 gram bukë gruri. Pasdite 200 gramë fruta të freskëta. Për makaronat në darkë, 50 g makarona dhe 50 g fasule, 200 g kopër.
E martë pas mëngjesit ju mund të konsumoni mollë dhe gjysmë banane. Në drekë 50 gram oriz me perime, 200 gram domate dhe sallatë jeshile dhe 30 gram bukë gruri. Për pasdite një frut i freskët sipas dëshirës suaj. Në darkë 200 gram pure të perimeve me xhenxhefil, 150 gram peshk të marinuar dhe 200 gram kërpudha të pjekura në skarë.
E Mërkurë për drekë 50 gr oriz me perime, 2 fileto pule, 200 gram sallatë të përzier dhe 30 gram bukë gruri. Për pasdite një kos me fruta 125g. Në darkë 200 gram kunguj, 200 gram sallatë dhe 200 gram mish pule të pjekur në skarë.
E enjte për drekë 50 g oriz me perime, 2 fileto pule, 200 gram sallatë mikse dhe 30 gram bukë gruri. Për pasdite një kos me fruta 125 gram. Në darkë 200 gram kunguj, 200 gram sallatë dhe 200 gram mish pule të pjekur në skarë.
E Premte në drekë 200 gram spinaq të zierë, 200 gram kopër dhe 60 gram bukë gruri. Pasdite 200 gramë fruta të freskëta. Për makaronat në darkë 50 g makarona dhe 50 g fasule të thata, 200 g kopër dhe selino.
Të Shtunën pas mëngjesit ju mund të merrni një mollë dhe gjysmë banane. Në drekë 50 gram oriz me perime, 200 gram domate dhe barishte dhe 30 gram bukë gruri. Për pasdite një frut i freskët sipas dëshirës suaj. Në darkë 200 gramë pure patate, 150 gram peshk të marinuar dhe 200 gram kërpudha të pjekura në skarë.
Të Dielën për drake makarona dhe mish sipas dëshirës tuaj, por në moderim. Në darkë karrota të pjekura në skarë dhe patëllxhanët dhe 30 gram bukë integrale.
Duke ndjekur këtë dietë mund të humbni kilogramët e marrë dhe nuk është veçanërisht e vështirë të zbatohen edhe për ata që nuk hanë drekë në shtëpi dhe duhet ta marrin atë në punë. /l.m