Sipas ekspertëve, mpiksja e gjakut në vena e njohur ndryshe si trombozë ka një ndikim negativ në të gjithë organizmin.
Mpiksja e gjakut mund të shkaktojë ishemi dhe arrest kardiak, thonë studimet të cilave u referohet AgroWeb.org
Akumulimi i tepërt i rruazave të kuqe të gjakut në një vend të vetëm shkaktohet nga anemia, sëmundjet kardiovaskulare, kolesteroli, tensioni i lartë, sëmundjet e mëlçisë dhe mbipesha.
Ushqimet Më Të Mira Për Qarkullimin e Gjakut
Farat e Linit
Këto fara janë të pasura me minerale dhe acide yndyrore omega-3 të cilat përmirësojnë qarkullimin e gjakut dhe parandalojnë mpiksjen e tij.
Mund t’i përdorni në gatime të ndryshme.
Piperi I Kuq
Piperi i kuq ka aftësi natyrale në hollimin e gjakut.
Megjjithatë, konsumi i tepërt i tij shkakton probleme të tjera, ndaj AgroWeb.org këshillon që çdo hap në këtë drejtim duhet bërë me konsultën e mjekut.
Shafrani I Indisë
Shafrani i Indisë është një erëz magjike.
Ai përmban kurkuminë, një substancë që pastron gjakun dhe pengon mpiksjen e tij.
Për më tepër, shafrani zbut dhimbjet.
E gjeni në supermarkete apo në pikat e bimëve medicinale.
Pini një lugë shafran të tretur në një gotë qumësht të ngrohtë për të trajtuar mpiksjen e gjakut.
Lëngu I Kulumbrisë
Kulumbria është e pasur me vitaminë C dhe hekur, dy përbërës që pastrojnë gjakun dhe pengojnë mpiksjen e tij.
AgroWeb.org.