Nga Eduard Zaloshnja
Buka është artikulli që blihet përditë nga shumica dërrmuese e shqiptarëve, por që tregtohet në kushtet më të dyshimta higjenike. Në vetvete, buka nuk është një transmetues i koronavirusit, ngaqë piqet në një temperaturë shumë të lartë. Por prekjet që i bëhen asaj nga ata që e prodhojnë, e transportojnë dhe e shesin përbëjnë një urë të përditshme të transmetimit të koronavirusit.
Zgjidhja që i kanë dhënë disa shqiptarë këtij problem është ose kthimi mbrapa në kohë, ose përqafimi i modernizmit. Kthimi mbrapa në kohë është bërë përmes gatimit të bukës/kulaçëve në shtëpi. Ndërsa përqafimi i modernizmit është bërë përmes blerjes së bukës së parapaketuar në fabrika modern (që gjendet në supermarkete).
Sipas takatit financiar të secilit, këto dy rrugë janë më të sigurta se sa blerja e bukës çdo ditë në furrën e lagjes…