BSH: Po rritet kredia për shtëpi

Kredia për blerje banese në lekë ka shënuar rritje të lehtë në mujin qershor të këtij viti, pas një tkurrje në periudhëm mars-maj për shkak të mbylljes së disa prej altiviteteve ekonomike nga situate e krijuar nga covid-10.

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, kosto e kredisë për të marrë në pronësi një apartament vijon të mbetet afër nivelit mesatare por trendi në periudhë afatmesëm paraqet prespektivë rritje progresive.

Sipas statistikave të BSH, norma mesatare vjetore në qershor e kredisë ishte 3.65%, nga 3.55% muajin e mëparshëm dhe 4.21% që arriti në prill, kur situata e krijuar nga pandemia e la pezull tregun e shit- blerjes së banesave.

Dinamika e transaksioneve në tregun e banesave duket se po fillon të gjallërohet dhe kjo në sajë edhe të politikës monetare lehtësuese të ndërmarrë Banka e Shqipërisë.

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

LAJMET E FUNDIT

ADVERTISEMENT

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.