Apeli\ Po rrezikojnë shëndetin e pacientit, mjekësia estetike po dhunohet nga joprofesionistët

Kirrgjia Estike

TIRANE

Mjekësia estetike po dhunohet nga joprofesionistët, të cilët rrezikojnë edhe shëndetin e pacientit. Ky ishte shqetësimi i ngritur nga mjekët estetistë shqiptarë në konferencën e Shoqatës Shqiptare të Dermatologjise Estetike dhe Kozmetologjisë. Profesionistet e Mjekësise Estetike risollën mesazhin mbi sigurinë dhe cilësinë e jetesës duke apeluar qytetarët që të kujdesen për përzgjedhjen e mjekëve të duhur në çdo problematikë.
Profesionistët estetistë kërkuan ndërhyrjen e mekanizmave dhe strukturave kontrolluese, për të vendosur rregullat e lojës, në mbrojtje të shëndetit të pacientit dhe konsumatorit, për të ruajtur të pastër një fushë të shkëlqyer si mjekësia estetike, që u takon vetëm profesionistëve.

Mjekësia estetike po kthehet në një biznes që gjen përhapje masive në Shqipëri dhe nuk është më sekret, për shqiptarët, rimodelimi i hundës është preferenca e parë e kirurgjive plastike, shifrat e të cilave po rriten çdo vit. Sot në botë kryhen procedura të Mjekësisë Estetike me një kosto të vlerësuar në 2023 rreth 35 miliardë dollarë që pritet të kapë shifrën e 102 miliardë në 2035. Në këtë treg, ka pjesen e vet, sado modeste, edhe Shqiperia.

 

 

Next Post

Comments 1

  1. Anonymous says:

    Pse po e ngritni kyt shqetsim,ju pengojne ju prefesionisteve,apo po ju dhimsen ato,e ata qe po fryjne buzet,ftyren e bthet,vrafshin veten,qafen e thyefshin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

LAJMET E FUNDIT

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com