A duhet ngrënë lëkura e peshkut? Mësojeni njëherë e mirë.
Në rastin e peshkut kur ne i lyejmë me miell dhe i skuqim, një sasi e yndyrës së ”mirë” që ne duam oksidohet shkruan Albeu.
Atëherë…?
1) Do të këshilloja të preferonim peshkun e pjekur dhe jo atë të skuqur
2) Mund të përgatitet edhe supë, mund të përdorni fileto peshku për të evituar halat dhe t’i ofroni tek fëmijët e vegjël.
3) Në rast se keni një peshk të skuqur atëherë duhet të hiqni lëkurën, sidomos kur peshku është rezervati.
4) Kur jeni mbipeshë do të këshilloja gjithashtu të mos e konsumoni lëkurën.
5) Ndërsa kur keni një peshë trupore të ulët mund të konsumoni lëkurën, por preferoni peshkun natyral.
Dieta mesdhetare na udhëzon të konsumojmë 2-3 herë në javë peshk!