Përbërësit:
▪ 1 qese tharmë (apo tharm i freskët sipas dëshirës)
▪ 500 ml ujë të vakët
▪ 500 g miell hikrre
▪ një lugë e vogël kripë
▪ një lugë e vogël sheqer
▪ 3 lugë vaj ulliri
Përgatitja:
Qiteni miellin e hikrrës në një enë të madhe dhe në të shtoni qesen e tharmit, kripën dhe sheqerin.
Përzieni dhe shtoni vajin e ullirit. Me atë rast gradualisht shtoni ujin e vakët dhe ngjisheni brumin, në mënyrë përbërësit të bashkohen mirë.
Pastaj lëreni brumin të bymehet 30 deri 40 minuta.
Ngroheni furrën në 250 gradë, ndërkohë lyeni tepsinë dhe vendoseni brumin në të.
Piqeni rreth 35 deri 45 minuta.
Edhe një këshillë: Bukën sipër lyeni me pak vaj ulliri, në mënyrë që korja të bëhet më e bukur dhe më e shijshme.