Fryrja dhe prania e gazrave të shumtë, jo domosdoshmërisht tregojnë se diçka po shkon gabim, por nëse barku juaj ju del mbi xhinse, atëherë është koha të hidhni vështrimin mbi veprimet që bëni çdo ditë.Konsumoni sheqer dhe ëmbëlsues artificialë:
Një arsye kryesore pse këto ushqime shkaktojnë fryrje është për shkak të pamundësisë të trupit të tretë disa komponime komplekse të sheqerit.
Hani proteina në fillim të ushqimit:
Gjithmonë duhet të hani sallatë së bashku me ose pas ushqimeve proteinike, por jo para.
Duhet të balanconi bakteret:
Përfshini ushqime të fermentuara, (produktet e fermentuara të qumështit të tilla si, lakër turshi, kos grek, djathë, dhallë) në dietën tuaj. Ata ofrojnë varietete të baktereve probiotike që janë të njohura si mbrojtës kundër të gjitha llojeve të problemeve të tretjes, duke përfshirë gazin e tepët apo fryrjen e barkut.