• Kontakt
  • Kreu
  • Rreth Nesh
Friday, December 19, 2025
  • Login
Javanews
  • Politikë
  • Kronikë
  • Ekonomi
  • Bota
  • Sport
  • Kulturë
  • Opinion
  • Tendencë
  • Të tjera
    • Media në Tranzicion
    • Kosova
    • Editorial
    • Kuriozitete
    • Teknologji
    • Sociale
    • Horoskopi
    • Dossier
    • Shëndetesi
No Result
View All Result
Javanews
Home Kryesoret

10 gabimet që bëjmë me djathin për ta ngrënë dhe ruajtur

by Java News
10/03/2017 14:24
Shperndaj ne FacebookShperndaj ne Twitter

Djathi është një nga ushqimet më të përdorshëm dhe me më shumë vlera. Por, edhe pse nuk e dimë ka shumë gabime në mënyrën se si ne e ruajmë apo e përdorim djathin. Ne po iu tregojmë se çfarë dhe si mund t’i rregulloni këto gabime.

Nuk e ruani në mënyrën e duhur
Djathi thith aromat dhe djathi që është ruajtur në frigorifer thith të gjithë aromat që riqarkullojnë atje. Pra, menjëherë pasi e merrni djathin nga letra me të cilën është mbështjellë apo nga ena ku është vendosur, mbështilleni mirë në një enë plastike apo në një enë, ku të ruajë lagështinë e nevojshme dhe të mos lejojë aromat në frigorifer të depërtojnë në të.

E shërbeni dhe e hani në temperaturën e gabuar
Djathi nuk duhet të hahet i ftohtë akull. Nëse djathi është i butë, nuk do të doni që ta lini shumë në temperaturën e dhomës. Temperatura ideale ku mund të ruhet djathi dhe prej ku mund të merrni shijen më të mirë të tij është 13-15 gradë Celcius.

E blini djathin të prerë që më parë
Dyqanet ushqimore nuk mund të jenë vendet më të mira për të blerë djathë të freskët. Në qoftë se djathi tashmë është prerë, nuk do të jetë aq i mirë sa një cope djathi e prerë në atë moment. Është mirë të blini djathë që mund të jetë prerë jo më larg se tri ditë më parë.

Blini vetëm djathë të përpunuar
Djathi është shumë më i shëndetshëm sesa ushqimi me djathë të përpunuar. Djathi i papërpunuar ka disa ushqyes që nuk gjenden në djathin e përpunuar, ashtu siç ka edhe më tepër yndyrë dhe disa përbërës të tjerë jo të shëndetshëm. Por, nuk duhet të fiksoheni vetëm me një lloj djathi.

I frikësoheni erës së djathit
Djathrat më të mirë në botë në përgjithësi vijnë erë. Ju duhet të vlerësoni djathin përtej aromës së tij, ose të dalloni përmes erës, si një i rritur që di të njohë produktet.

Nuk e hani me ushqimet e duhura
Djathi shkon vërtet me verën, por duhet të dini çfarë lloji të zgjidhni. Është më mirë të zgjidhni djathrat lokalë të zonës ku mund të jeni dhe të mësoni më tepër për kombinimet e verës me djathin apo me pije dhe ushqime të tjera.

Blini shumë djathë
Më mirë blini më pak dhe më shpesh. Në këtë mënyrë nuk do ta hidhni apo do ta ruani gjatë djathin e tepërt dhe do ta shijoni më tepër dhe më mirë.

Nuk provoni djathra të rinj
Nuk ka asgjë më të mirë se të zbuloni diçka të re për të ngrënë. Mund të provoni herë pas here shije të reja të djathrave të ndryshëm, që nuk i keni njohur më parë.

E prisni në mënyrën e gabuar
Një djathë i bërë në mënyrë artizanale me dorë, shijon shumë mire dhe ndryshe nga djathrat e tjerë. Për ta shijuar më mirë dhe thellësisht djathin, prijeni në fillim nga pjesa e lëkurës në drejtimin lart.

Next Post
Video e Associated Press/ Zani Çaushi: Berisha duhet të vdesë me turp

Video e Associated Press/ Zani Çaushi: Berisha duhet të vdesë me turp

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TË FUNDIT

Listat e kandidatëve/ Minxhozi: Zgjedhjet janë edhe një lloj ‘vettingu’, s’janë thjesht akt i hedhjes së votës

Provat e Metës për 21 janarin dhe një nerv i zbuluar që s’e përmend askush

December 18, 2025
Fëmijët tanë nuk lindin me thikë në dorë

Një letër “nga brenda shtëpisë” (dhe çfarë do bëjë SPAK nëse Kuvendi bëhet Gjykatë)

December 18, 2025
I ftohti Siberian në fundvit, ciklon para Krishtlindjes! Meteorologia: Ja ç’do ndodhë në Shqipëri

I ftohti Siberian në fundvit, ciklon para Krishtlindjes! Meteorologia: Ja ç’do ndodhë në Shqipëri

December 18, 2025
Operacion kundër korrupsionit, arrestohet një ish-ministër dhe disa zyrtarë të lartë në Kosovë

Operacion kundër korrupsionit, arrestohet një ish-ministër dhe disa zyrtarë të lartë në Kosovë

December 18, 2025
Ankimimi në GJK për pezullimin e Ballukut/ Rama: S’dua t’i hyj dokrrave për ‘’pse-në’’ e kësaj beteje ligjore! Duhet të jesh krejt i verbuar nga..

A ke menduar të ikësh? Rama përgjigjet troç: Ja kush është misioni im

December 18, 2025
“Sëmundja e djalit”, Edi Rama tregon momentin më të vështirë

“Sëmundja e djalit”, Edi Rama tregon momentin më të vështirë

December 18, 2025
“U bëra burrë i martuar 24 karat”, Rama rrëfehet për Lindën: Më dha atë që më mungonte!

“U bëra burrë i martuar 24 karat”, Rama rrëfehet për Lindën: Më dha atë që më mungonte!

December 18, 2025
Berisha fton Ramën në debat dhe u bën mediave skenarin: Vendosni dy karrige dhe pastaj…

“Mishëron rrezatimin negativ”, Rama për Berishën: Komunisti ultrafanatik u kthye në konservator

December 18, 2025
1640593911_basharama1

Marrëveshja e 17 Majit, Rama zbulon për herë të parë: Bashën e mora në Elbasan! Berisha e bekoi 100%

December 18, 2025
Rama flet për refleksionet e tij në ‘90: Kur përmenda emrin e Enver Hoxhës, si seancë ekzorcizmi

Rama flet për refleksionet e tij në ‘90: Kur përmenda emrin e Enver Hoxhës, si seancë ekzorcizmi

December 18, 2025
  • Adresa: Rruga “Mihal Popi”, Pallatet 1 Maji, Shkalla 26, Apartamenti 5, Tiranë
  • Email: javanews.al@gmail.com
  • Kontakt
  • Kreu
  • Rreth Nesh

© 2025 JAVA NEWS - Të drejtat mbi përmbajtjen mbrohen sipas etikës profesionale dhe ligjeve të Republikës së Shqipërisë.

No Result
View All Result
  • Politikë
  • Kronikë
  • Ekonomi
  • Bota
  • Sport
  • Kulturë
  • Opinion
  • Tendencë
  • Të tjera
    • Media në Tranzicion
    • Kosova
    • Editorial
    • Kuriozitete
    • Teknologji
    • Sociale
    • Horoskopi
    • Dossier
    • Shëndetesi

© 2025 JAVA NEWS - Të drejtat mbi përmbajtjen mbrohen sipas etikës profesionale dhe ligjeve të Republikës së Shqipërisë.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In