Përbërësit:4 gota miell 4 gota sheqer ¾ filxhan kakao pluhur 2 lugë çaji sodë për pjekje 1 lugë çaji pluhur për pjekje 1 lugë çaji kripë 2 vezë 1 filxhan të vogël kafe 1 filxhan kos ½ filxhan vaj 1 lugë çaji ekstrakt vanilje Çokollatë të zezë
Përgatitja:1. Ngroheni furrën paraprakisht në 175 gradë C. Merreni një tigan të rrumbullakët për tortë 9 inç ose 9×12 inç.
2. Në një enë më të madhe përzieni miellin, sheqerin, kakaon, sodën e bukës, pluhurin për pjekje dhe kripën. Hapeni një ‘gropë’ në mes.
3. Shtoni vezët, kafenë, kosin, vajin dhe vanillën. Përzieni për 2 minuta me mikser në shpejtësi të mesatare. Hidheni në tiganin e parapërgatitur.
4. Piqeni në 175 gradë C për 30 deri në 40 minuta, apo derisa të shihni se torta është pjekur. Lëreni të ftohet për 10 minuta dhe më pas shtoni përmbi çokollatë të zezë të shkrirë.