Tagliatelle me proshutë dhe asparag
Përbërësit:
Tagliatelle
100 gram proshutë
1 tufë asparag
gjalpë
40 gram djathë kaçkavall të grirë
1 kokërr qepë mesatare
Verë e bardhë
Kripë e piper sipas dëshirës
Përgatitja:
Fillimisht pastroni asparagët nga fijet, lajini dhe vendosini në ujë me kripë të ziejë për 2 minuta. Më pas pritini për së gjati dhe ndajini në mes. Lerini në një tenxhere me gjalpë në zjarr të ngadaltë. Shuajini me gjysmë gote vere të bardhë dhe në momentin që vera ka avulluar shtoni proshutën. Në tenxheren qe keni asparagët, shtoni tagliatellet dhe ziejini për rreth 2 – 3 minuta. Hidhini më pas në një tigan dhe përzjeini vazhdimisht. Shtoni aty kripën, piperin dhe djathin e grirë.