Kjo është një recetë e thjeshtë për strudël molle, që përdor petë të blear dhe molla të freskëta. E përshtatshme për një gostitje pasditeje ose shoqëruese e kafesë ose çajit.
500g peta të gatshme
5 molla me madhësi mesatare
lëngu i një gjysmë limoni
140g sheqer
1 lugë e mesme kanellë
1 lugë gjelle miell
1 luge gjelle ekstrak vanilje
80g rrush i thatë
1 vezë e rrahur me pak qumësht
sheqer pluhur për dekor
Metoda:
- Ndizni furrën në 220C. Lyejeni një enë për pjekje me gjalpë.
- Për fillin, qëroni mollët dhe pritini në copa shumë të holla. Në një enë të madhe, shtoni lëngun e limonit që të parandaloni çngjyrosjen.
- Përzini sheqerin, kanellën dhe miellin në një enë të vogël. Shtoni masën e miellit me mollët dhe vaniljen. Përzini gjithçka mirë. Shtoni rrushin e thatë.
- Hapini petët. Vendosni fillin në qenër. Nëse ka shumë fill, mos e përdorni të gjithin.
- Paloseni pjesën e sipërme të petës mbi fillin dhe lyejeni me vezët dhe qumështin.
- Kthejeni në anën tjetër kështu që ana e bukur të jetë lart. Futeni strudlën në enën e gjalposur dhe lyejeni me vezët e mbetura. Shpojeni disa herë që të dalë avulli.
- Futeni në furrë për 20 minuta. Zvogëloni temperaturën në 190C dhe pjekeni edhe për 20 minuta tjera sa të marrë një ngjyrë të bukur kafe-ari.
- Lëreni të ftohet për të paktën 20 minuta para prerjes. Dekoroni me sheqer pluhur./lajmi.net
– See more at: http://lajmi.net/strudel-molle/#sthash.8pAF5CGM.dpuf