Edhe nëse ne nuk duam ta pranojmë ose jo- mjalti i shtrenjtë nuk ju garanton gjithmonë cilësi.
Gjithsesi e vetmja gjë që mund të bëjmë është që të dallojmë ndryshimin midis mjaltit origjinal dhe atij fals:
Gjëja e parë që mund të bëni është të fërkoni pak mjaltë ndërmjet gishtave tuaj, nëse është ngjitës atëherë është i mbushur me sheqer dhe aditiv.
Mjalti i vërtetë nuk është ngjitës kur e fërkojmë te gishtat.
Një tjetër këshillë që mund të bëni është të vendosni pak mjaltë në një pecetë dhe vëzhgojeni nëse kalon nga ana tjetër lehtësisht.
Ju mund të vendosni gjithashtu një lugë me mjaltë në një gotë me ujë- mjalti i vërtetë do bjerë në fund i patretur, mjalti fals do shkrihet menjëherë./a.ç