Një recetë e zonës së Toskanës, shumë e shijshme dhe me aromë të këndshme. Përgatitet mjaft thjeshtë dhe shërbehet e nxehtë.
Përbërësit
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- 2 hudhër (të mëdha, të grira)
- 1 qepë (mesatare, e grirë)
- 2 karotë (të mesme, të qëruara dhe të prera)
- 2 fije selino (të mëdha, të copëtuara)
- 1 gjethe dafine (e tharë)
- 280 gr spinaq (i ngrirë)
- 440 gr fasule të konservuara (me gjithë lëng)
- 6 gota lëng perimesh (ose pule)
- 425 gr pure domatesh
- 3 gota bukë (e ndenjur, në copa)
- 1/4 gotë borzilok (i grirë)
- djathë kaçkavall (i grirë, sipas dëshirës)
Përgatitja
1
Ngrohni vajin e ullirit në një enë me fund të rëndë në flakë mesatare-të lartë.
2
Kur të jetë nxehur, shtoni hudhrën, qepën, karotat, selinonë dhe gjethen e dafinës dhe hidhni kripë e piper.
3
Skuqini derisa të jenë zbutur, 5-7 minuta. Shtoni spinaqin e ngrirë dhe skuqini për një moment sa të zbuten dhe gjethet e mëdha.
4
Shtoni fasulet, lëngun dhe purenë e domateve. Vëreni supën të ziejë. Hidhni brenda dhe bukëndhe reduktojeni flakën.
5
Gatuajeni derisa supë të trashet pak. Hiqeni nga flaka dhe hidhni borzilokun.
6
Hiqeni gjethen e dafinës dhe shërbejeni me kaçkavall të grirë.