Një kek i butë në aromë portokalli dhe i thjeshtë për tu përgatitur. Një ëmbëlsirë që do ju bëjë mëngjesin tuaj te mrekullueshëm.
Përgatitja: 15 Min – Pjekja: 30 Min – Sasia: 6 Persona
Përbërësit për Kek me reçel portokalli
300 gr miell
100 gr sheqer
4 vezë
230 ml kos i bardhë
100 gr gjalpë i shkrirë
100 gr reçel portokalli
maja për ëmbëlsira
pak sode buke
Përgatitja
Fillojmë duke rrahur vezët se bashku me sheqerin. Shtojmë me pas reçelin e portokallit. I përziejmë së bashku dhe më pas shtojmë edhe kosin e bardhë.
Në një enë tjetër përziejmë miellin me majanë për ëmbëlsira dhe soden e bukës. Sitim miellin sipër vezëve dhe e trazojmë të gjithë masën. Tek ëmbëlsira hedhim edhe gjalpin e shkrirë por jo të nxehtë. E trazojmë derisa të arrijmë një mase homogjene.
Masën e hedhim në një tavë të lyer gjalpë më parë dhe e pjekim në furrë të nxehtë për 30-40 minuta në temperaturën 180°C.
Ëmbëlsira kek me reçel portokalli është gati. E lemë të ftohet dhe kur e shërbejmë hedhim sipër sheqer pluhur.
Arti i Gatimit