Nevojiten:
▪ 320 g shpageta të trasha
▪ 2 kokë qepe
▪ 50 ml verë e bardhë
▪ 1 patate
▪ 50 gramësh
▪ 30 g parmigjan të grirë në rende
▪ 80 g gjalpë
▪ 40 g fasule të thatë pa lëvore
▪ 1 tubë rigoni
▪ vaj ulliri
▪ 8 g piper të zi të shtypur
▪ kripë dhe biber i bluar
Përgatitja:
Lëreni fasulen në ujë të ngrohtë 20 minuta, shpëlajeni, hidhni ujë të ftohtë mbulojeni dhe zieni 30-40 minua.
Pastaj ndani dy lugë fasule, vendosni në enë të mbështjellë me letër të yndyrtë, qitni vaj, krip dhe piper.
Fasulen e bërë me mëlmesa piqeni (thajeni) në furrë 5-6 minuta në temperaturë 140 gradë.