Përbërësit;
125g çokollatë e errët
150g miell
30g kakao
1 lugë bikarbonat sode
½ lugë kripë
125g gjalpë
75g sheqer kafe
50g piperi sheqer
1 lugë vanilje ekstrakt
1 vezë
Përgatitja;
Ngrohni paraprakisht furrën në 170C
Thyeni çokollatën e errët në copa dhe vendoseni në një tenxhere derisa të shkrihet.
Vendosni miell, kakao, bikarbonat sode dhe kripë në një tas të madh dhe përziejeni mirë.
Në një tas, përzieni gjalpin dhe dy sheqerna së bashku. Shtoni çokollatë të shkrirë dhe tundeni mirë.
Përzieni një ekstrakt vanilje me vezë
Gërryej 12 pjesë të barabarta dhe përzieje me një lugë akullore.
Vendosini në furrë dhe piqeni për 18 minuta, pastaj provojeni – ajo duhet të dalë gjysmë e pastër dhe nuk duhet të jetë e qullët..
Lëreni të ftohet.
/a.m.