Përbërësit: 1kg patate 200gr proshutë
2 thelpinj hudhra
Djath kaçkavall të grirë
Rozmarine
Vaj ulliri
Gjalp
Kripë dhe piper.
Përgatitja: Lajmë mirë patatet, i ziejmë me gjithë lëkurë në ujë të kripur për 20-25 minuta, i qërojmë sa janë akoma të nxehta dhe i shtypim me dhëmbët e një piruni derisa ti ndajmë në copeza të vogla, jo ti reduktojmë në purè. Në një tigan, kavërdisim në vaj ulliri hudhrat e grira hollë, proshutën e prerë në shirita të hollë dhe rozmarinën për disa minuta, i rregullojmë me kripë e piper dhe ia shtojmë patateve duke i perzierë mirë. Këtë masë e hedhim në një tavë të madhe të lyer paraprakisht me gjalp, e sperkasim siperfaqen me pak djath kackavall të grire dhe e vendosim në pjesën e sipërme të furrës te parangrohur në 180 °C për 15 minuta. E lëmë të piqet dera sa të marrë një ngjyrë të artë në sipërfaqe./living.al/a.k