Kek tigani me hime tërshëre dhe çokollate!
Kjo recetë përveç se është shumë e shëndetshme është gjithashtu një alternativë e mirë për të nisur ditën. E megjithatë keni edhe një mundësi tjetër, ta konsumoni atë si ëmbësirë pas një vakti të lehtë. Zgjedhja është e juaja.
Përbërësit:
100 gr. çokollatë e zezë
2 vezë
100 gr. miell tërshëre
2 lugë mjaltë
2 lugë qumësht
Pjesa tjetër: luleshtrydhe, mjaltë
Përgatitja:
Nga mielli i tërshërës hiqni 3 lugë dhe pjesën tjetër siteni për të përfituar himet të cilat do t’i shtojmë te pjesa e miellit që hoqëm mënjanë. Shkrini çokollatën me qumshtin, rrihni vezët mirë me mjaltin dhe shtoni të ajo çokollatën e shkrirë, pastaj miellin me himet, përzijeni mirë. Vendosini të nxehet një tigan me fundë që nuk ngjitë dhe shtoni në të një garuzhde nga brumi. Lëreni të piqet nga një anë në zjarrë të ulët derisa të formohen bulzat dhe ktheheni me shumë kujdes. Piqeni pak sekonda dhe nga kjo anë. Shërbejeni me copa luleshtrydheje dhe mjalt sipër.