Njerëzit të cilët çdo ditë hanë një grusht arra kanë një rrezik më të ulët për praninë e faktorëve që lidhen me rastet e diabetit të tipit 2, zbuluar nga studiuesit amerikanë.
Marrja e përditshme e arrave mbi gjashtë muaj ka rezultuar në përmirësimin e funksionit të enëve të gjakut dhe uljen e përqendrimit të ashtu-quajtur kolesterolit të keq (LDL) në gjak, apo faktorë të rëndësishëm të rrezikut për diabet.Arrat janë një burim i shkëlqyer i acideve yndyrore dhe ushqyesve të tjerë, të tilla si folate dhe vitaminë E.
Tridhjetë e pesë për qind e kalorive ditore duhet të rrjedhin nga yndyra, sipas revistës BMJ Open Diabetes Research & CareGjetjet e shkencëtarëve nga Yale University janë mbledhur nga 31 burra dhe 81 gra të moshës 25 deri në 75 të cilët kishin ngrënë 60 gram arra gjashtë muaj për ditë.