Një ushqim i lashtë që përdoret shumë, por që është përdorur gjithnjë. Mjalti është ushqimi antibiotik më i shëndetshme që mund të konsumoni në mëngjeset tuaja dhe përveçse është shumë i shëndetshëm, shumë i shijshëm dhe i kombinueshëm për një mëngjes perfekt.
Një lugë mjaltë përmban 64 kalori, nuk ka përmbajtje të kolesterolit, yndyrës dhe sodiumit. Përdorimi i mjaltit në vazhdimësi do iu sjell shumë të mira shëndetësore.
Ajo ndihmon në pakësimin e reaksioneve alergjike, pasi ka përmbajtje të polenit. Lufton kundër anemisë. Qetëson kollitjen prandaj preferohet shumë të konsumohet gjatë stinëve të ftohta, gripave e ftohjeve.
Ndihmon në mënyrë natyrale të flini më mirë, konsumimi i mjaltit rrit nivelet e seratoninës dhe insulinës, ndërsa trupi sistematikisht i konverton në melatoninë, dhe kjo ndihmon të keni gjumë të rregullt.Ka përmbajtje të madhe të antioksidantëve dhe kalciumit prandaj ndikon në përmirësimin e memories.
Stimulon apetitin gjithashtu lufton temperaturën, ndërsa konsiderohet si një shërues natyral për lëkurën.Konsiderohet si antibiotik natyral, me të mund të mjekoni të djegurat e gjithashtu ka përmbajtje antibakteriale. (b.an)