Përbërësit:
1kg sheqer1/2 litër ujëLëngu i një limoni100gr niseshte2gr krem tartar (pluhur rrushi)200gr arra fistiqe (sipas dëshirës)Vaj lajthie1 gotë uji me sheqer pluhur1 gotë çaji me niseshte50gr kokos
Udhëzimet:
1. Në një tenxhere hedhim një kg sheqer me gjysmë litër uji dhe e lëmë të zihet në zjarr të ngadaltë, pasi të filloj të ziej i hedhim lëngun e limonit.
2. Gjatë zierjes i heqim shkumën që nxjerrë dhe e lëmë të ziej deri sa të trashet lëngu gjithmonë në zjarr të ngadaltë. Niseshten e tretim në një gjysmë gote çaji me ujë dhe i’a hedhim ngadalë masës që është duke u zier gjithmonë duke e përzier masën. I hedhim kremin tartar dhe vazhdojm të ziejm në zjarr të ngadaltë deri sa masa të trashet.
3. Hedhim fistiqet e prera me dysh dhe vazhdojmë përzierjen e masës. Marrim një tepsi, së pari e lyejm me vaj lajthie dhe në të e hedhim masën e zier tashmë të llokumit.
4. E lëmë deri sa të ftohet mirë. Pasi është ftohur i hedhim sipër niseshten, arrën e kokosit dhe sheqerin pluhur. Marrim dhe e përmbysim në një tepsi tjetër apo në tavolinë dhe e spërkasim me niseshte, sheqerin pluhur dhe arrën e kokosit. E lyejm thikën me vaj të lajthis dhe e prejmë masën e llokumit në copa.