• Kontakt
  • Kreu
  • Rreth Nesh
JavaNews.al
  • Politikë
  • Kronikë
  • Ekonomi
  • Bota
  • Sport
  • Kulturë
  • Opinion
  • Tendencë
  • Të tjera
    • Media në Tranzicion
    • Kosova
    • Editorial
    • Kuriozitete
    • Teknologji
    • Sociale
    • Horoskopi
    • Dossier
    • Shëndetesi
No Result
View All Result
  • Politikë
  • Kronikë
  • Ekonomi
  • Bota
  • Sport
  • Kulturë
  • Opinion
  • Tendencë
  • Të tjera
    • Media në Tranzicion
    • Kosova
    • Editorial
    • Kuriozitete
    • Teknologji
    • Sociale
    • Horoskopi
    • Dossier
    • Shëndetesi
No Result
View All Result
JavaNews.al
No Result
View All Result
Home Kryesoret

Kek me mollë dhe mjaltë, ëmbëlsira e së dielës

by A R
November 4, 2018
in Kryesoret
0
Kek me mollë dhe mjaltë, ëmbëlsira e së dielës
14
VIEWS
Shperndaj ne FacebookShperndaj ne Twitter

Koha e përgatitjes – 20 minuta
Koha e pjekjes – 40 minuta

PËRBËRËSIT PËR TAVË ME DIAMETËR 26 CM:
• 200 g miell integral (kaf) • 100 g miell thekre • 4 kokrra vezë – të bardhat veç nga të verdhat • 100 g rrush i thatë • 3 kokrra mollë • 130 g mjaltë • 130 ml vaj luledielli ose 150 ml gjalpë i tretur, i vakët • 1 bustinë sodë për ëmbëlsira (16 g) • 1/2 lugë e vogël kanellë ose sipas dëshirës • 1 majë thike kripë • 1 bustinë vanilje • një grusht arra të qëruara

PËRGATITJA:
Ndezim furrën në temperaturën 180° C.
1. Në një tas me ujë të nxehtë (jo i valuar), vëmë rrushin të hidratohet për 10 minuta.Më pas, e kullojmë, e thajmë me letër thithëse për kuzhinë dhe e spërkatim me miell, që të mos bjerë në fund të brumit gjatë pjekjes së kekut.
2. Në një tas, përziejmë miellrat, kanellën, kripën, vaniljen dhe sodën, të cilën e hedhim me sitë.
3. Mollët e qëruara, i presim në kubikë jo shumë të vegjël.
4. Të verdhat e vezëve i përziejmë me pirun me shurupin e panjës dhe vajin. Shtojmë mollët dhe rrushin e thatë dhe i përziejmë me lugë druri. Shtojmë masat e miellrave dhe i përziejmë edhe këto me lugë druri.
5. Me rrahësen elektrike, rrahim të bardhat e vezëve, i bëjmë marengë dhe i shtojmë pjesëpjesë në tasin ku kemi brumin me mollët.
6. Hedhim brumin në tavën ku kemi shtruar letër furre, shpërndajmë sipër arrat dhe e pjekim për 35/40 minuta ose derisa kur të bëjmë provën me kruajtëse dhëmbësh, ajo të dalë e pastër. E lëmë të ftohet në tavë dhe më pas e heqim.

ShareTweetSend
Previous Post

Nexhmije Hoxhën e përzejnë nga shtëpia, 5 ditë afat të lirojë banesën

Next Post

Akuzat për uniformat, QKUM: Urgjenca Mjekësore me standart të ri

Next Post
Veprimet që NUK duhen bërë para një operacioni

Akuzat për uniformat, QKUM: Urgjenca Mjekësore me standart të ri

Roma dhe dështimet me kosto 100 milionë euro

Roma dhe dështimet me kosto 100 milionë euro

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TË FUNDIT

  • Dhunoi rëndë bashkëjetuesen e tij shtatzënë, 24-vjeçari shqiptar arrestohet në Serbi
  • E tallnin në mesazhe, dënohet një mjek i dytë për rastin e vdekjes së yllit të “Friends”
  • Vrau kolegun në komisariat, Gjykata e Lartë lë në fuqi dënimin me 30 vite burg për ish-policin Ludjan Zaimin
  • BE-ja nis heqjen e disa masave ndëshkuese ndaj Kosovës
  • Nick Reiner akuzohet për vrasjen e dyfishtë në Hollywood, rrezikon burgim të përjetshëm
JavaNews.al

© 2025 Të drejtat e ruajtura sipas etikës dhe ligjeve në fuqi

Më tepër

  • Kontakt
  • Kreu
  • Rreth Nesh

Na ndiqni

No Result
View All Result
  • Politikë
  • Kronikë
  • Ekonomi
  • Bota
  • Sport
  • Kulturë
  • Opinion
  • Tendencë
  • Të tjera
    • Media në Tranzicion
    • Kosova
    • Editorial
    • Kuriozitete
    • Teknologji
    • Sociale
    • Horoskopi
    • Dossier
    • Shëndetesi

© 2025 Të drejtat e ruajtura sipas etikës dhe ligjeve në fuqi