Përbërësit:
500g makarona misko
1 spec jeshil
1 kuti me kerpurdha
1 pako bejkon (proshutë derri)
500g krema galaktos (pana)
200g djath kaçkavall
piper
kripë
Përgatitja:
Në një tenxhere vendosim makaronat të ziejnë. Pasi ta kenë marrë valën e parë makaronat disi al dente i lëmë të kullojnë.
Pastaj në një tenxhere të vogël hedhim vaj ulliri, të cilit pasi të ketë marrë nxehtësinë e duhur i hedhim specin e grirë në formë kubi duke e skuqur pak. Pastaj hedhim proshutën e derrit e kapërdisim shumë pak. I hedhim pastaj kërpurdhat që gjithashtu do t’I lëmë të skuqen pak. Drejt fundit hedhim pak piperin, kripën dhe në fund hedhim djathin kaçkavall. Këtë përzierje e lëmë rreth 1 min në zjarr pastaj e heqim dhe e hedhim tek tenxherja e makaronave. I përziejmë mirë e mirë të gjtiha së bashku dhe më i shijojmë. Ju bëftë mirë!









